Egyedi szoftver- és weboldal fejlesztés

"Dobozos" vs. Egyedi

Mit érdemes szem előtt tartania?

A webet böngészve az ember gyakran úgy érzi, hogy nincs olyan feladat, amihez ne lehetne kész, “dobozos” szoftvert találni. Amikor azonban egy konkrét feladathoz kell alkalmazást találni, kiderül, hogy nem pontosan azt nyújtja a szoftver, vagy nem pontosan úgy, ahogyan azt az adott feladathoz kellene. Itt kerül a képbe az egyedi szoftverfejlesztés.

egyedi-szoftver-fejlesztes

Az egyedi szoftverfejlesztés előnyei

Miért érdemes egyedi szoftverfejlesztésben gondolkodnia?

Az egyedi fejlesztésű szoftver mindig a megbízó igényeinek alapos felmérésén alapul. A fejlesztés valamennyi szakaszában szem előtt tartják a megrendelő igényeit. Az egyedi szoftverfejlesztésnek emellett további előnyei is vannak:

Jövőbiztos megoldás

A ma tökéletes megoldások 3-4 év múlva teljesen elavulttá válhatnak. Egy dobozos szoftver esetében előfordulhat, hogy már nem frissül, megszűnik a támogatása, esetleg “upgrade” címén újra ki kell fizetni. Egy egyedi fejlesztésű szoftver esetében mindig van esély a finomhangolásra, kiegészítésre, továbbfejlesztésre.

Integrálhatóság

Minden vállalkozás használ jó néhány olyan külső (3. féltől származó) alkalmazást (fizetés, analitika, üzenetküldés stb.), ami nagyon fontos a munkájához. Egy új szoftver esetén az is szempont, hogy alkalmas legyen ezeknek az alkalmazásoknak az integrálására. Miközben a dobozos szoftverek integrációs képessége általában korlátozott, az egyedi szoftverek fejlesztésénél már előre számolni lehet ezzel az igénnyel, így jól integrálható a szükséges rendszerekbe.

Skálázhatóság

Minden vállalkozás életében előfordulnak olyan változások, amiket a használt alkalmazásoknak is követniük kell. A dobozos szoftverekkel ellentétben az egyedi fejlesztésű programok képesek rugalmasan alkalmazkodni a növekedésből vagy éppen a csökkenésből adódó igényekhez.

Támogatás

Gond esetén, sok nagy szoftvercégnél esély sincs egy szakemberrel beszélni. Marad a levélírás, a hibajegy. Egy egyedi szoftvert fejlesztő cégnél sokkal közelibb, személyesebb a viszony, hiszen az egész fejlesztési folyamat során együtt kialakult már egy kapcsolat.

Költséghatékonyság

Első közelítésre gyakran úgy tűnik, hogy a dobozos szoftver olcsóbb, mint az egyedi szoftverfejlesztés. Általában hamar kiderül, hogy a dobozos termék árában több, teljesen felesleges szolgáltatás is szerepel. Az sincs benne a reklámokban, hogy a szoftver támogatása véges. A további munka érdekében egy frissített (upgrade) változatot kell vásárolni, amivel persze a felesleges funkciók továbbfejlesztését is meg kell fizetni. Hosszútávon egy saját fejlesztésű szoftver megtérül, költségmegtakarítást jelent a dobozos termékkel szemben.

Nagyobb biztonság

A népszerű, sokak által használt szoftverek a hackerek kedvelt célpontjai. Nem állítjuk, hogy az egyedi szoftverfejlesztők programozói biztonságosabb kódot írnak, mint az óriáscégek fejlesztői, hanem csak egyszerűen a kis cégek egyedi programjai nem kerülnek be a kiberbűnözők látókörébe.

Szoftverfejlesztés Azure alapokon

Egyedi szoftverfejlesztés a felhőben

Szerencsére ma már az egyedi szoftverfejlesztést sem kell a nulláról kezdeni. Óriási segítséget jelent a fejlesztésben az Azure platform, aminek segítségével leegyszerűsödik és felgyorsul a fejlesztés illtetve a tesztelés folyamata, így a hagyományos fejlesztésekhez képest jelentős kapacitások takaríthatók meg.

A komplex felhős platform szolgáltatás használatával virtuális gépek, adatbázisok, saját fejlesztésű alkalmazások és más, fejlesztéshez szükséges szolgáltatás futtatható, ami lényegesen csökkenti a beruházási költségeket. Kiterjedt, független Azure szoftverfejlesztő (Azure ISV) partnerhálózatunkra támaszkodva biztosan tudunk vállalkozása részére olyan felhőalapú alkalmazások létrehozásában segédkezni, melyek maximálisan kielégítik üzleti igényeit.

megtérülő webes jelenlét

Egyedi weboldalfejlesztés

Már egy egyszerűnek tűnő céges honlap készítésekor is gyakran kiderül, hogy az házon belül nem lehet kivitelezni. Fontos itt is a speciális a szakértelem, hiszen a céges honlap és az egyéb üzleti webes felületek meghatározó szerepet játszanak a marketingben, végső soron pedig az üzlet sikerében.


A leggyakoribb webfejlesztési feladatok:

Weboldalt készíteni többféleképpen lehet. Azt, hogy egy weboldal milyen technológiával készül, számos szempont határozza meg. Az adott feladat komplexitása, a megrendelői követelmények, a költségkeret, és a rendelkezésre álló idő azok a tényezők, melyek mentén érdemes mérlegelni a platformok között.

Fontos megemlíteni, hogy a honlap kialakításával nem ér véget a munka. Bármilyen platformra is épüljön az, a frissítések implementálásának elmulasztása kihathat annak működésére. Ezen túl a frissítések biztonsági szempontból is nagyon fontosak, azok nélkül online jelenlétünk egyik alapkövét – weboldalunkat – hagyjuk védtelenül a kiberbűnözők számára.

azure

Cégünk nagy tapasztalattal rendelkező munkatársai segíthetnek a döntésben, szükség esetén pedig felkészült csapattal támogatjuk a webfejlesztési és webüzemeltetési feladatok ellátásában is.

Felkeltettük az érdeklődését?

Kíváncsivá tettük?

NE MARADJon LE SEMMIRŐL SEM!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Várjon! NE MARADJON LE SEMMIRŐL SEM!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!