Szoftvereszköz-gazdálkodás

Okos licencelési megoldások

Spóroljon szoftverein SAM szolgáltatásunkkal!

A Software Asset Management, azaz a SAM, a vállalatok, szervezetek tárgyieszköz-gazdálkodásának egy rendkívül fontos része, amelynek a számviteli, gazdasági felelősségein és kötelezettségein felül szerzői jogi és adójogi vonatkozásai is vannak. Szolgáltatásunkkal licencelési költségeit jelentős mértékben csökkentheti!

Napjainkban a vállalatoknál számos olyan szoftvert használnak, melyek hatékonyabbá teszik a napi munkát, automatizálják a rutinfeladatokat, vagy az illető ágazat speciális feladatait látják el.

A piac szinte mindenre kínál megoldást, naponta jelennek meg új termékek, melyek a felhasználók egyre növekvő elvárásainak kielégítését szolgálják.

Az egyre átláthatatlanabbá váló piacnak ezért a puszta termékkínálat mellett megfelelően magas szintű szolgáltatásokat is kellene nyújtania, hogy megfeleljen az ügyfelek elvárásainak.

szoftvereszköz-gazdálkodás-2

A felhasználótól nem várható el, hogy ismerje és kiigazodjon a gyártók különböző licencelési megoldásai között. A teljes körű tanácsadás, a kiválasztott termék gyors beszerzése, valamint az értékesítés utáni hatékony licencmenedzsment ezért olyan értéket képeznek, melyek nélkülözhetetlenné váltak a mindennapi gyakorlatban. Pontosan erre az igényre válaszul, szolgáltatások olyan palettáját alakítottuk ki a szoftvereszköz-gazdálkodás területén, mely az ügyfeleink számára az első megkereséstől kezdődően a vásárlás utáni ügyfélgondozásig teljes körű támogatást biztosít.

Nagyobb vállalatok, de akár már néhány tízfős cégek is, működésük során a mindenkori aktuális gazdasági racionalitástól vezérelve, a szoftver licencek olyan változatos palettáját képesek felhalmozni, hogy egy idő után lehetetlenné válik számukra a naprakész nyilvántartás. Ez a mai gazdasági, jogi környezetben, ahol számtalan megfelelőségi követelménynek kell eleget tenni (ld. NAV, MNB, SOX, BSA, stb.) tarthatatlan állapot.

 

SAM felmérés a modern kor igényeinek megfelelve

Optimalizálja vállalkozását!

A SAM felmérés során pontosan felmérjük az ügyfél telepített szoftverbázisát. A kapott eredmény elemzése után azokat összevetjük a könyvelés adataival, majd javaslatot teszünk, hogy a meglévő licencparkot miként lehet racionalizálni, mik lehetnek azok az irányok, amelyek mentén a jövőbeni fejlesztések megvalósíthatók, és melyek azok az eszközök melyekkel a nyilvántartás mindenkor naprakész és auditálható információkat szolgáltat.

szoftvereszköz-gazdálkodás-3

Hogyan profitálhat SAM felmérésünkből?

A SAM felmérés előnyei

Nagyobb jövedelmezőség

Csökkenhetnek az IT költségek azáltal, hogy segítünk a licencelési kiadásait ésszerű mértékűre optimalizálni.

Szoftver Leltár

Pontos leltárt kap a szoftverelemek pillanatnyi állapotáról és helyéről, továbbá betekintést nyerhet az IT eszközök aktuális állapotába.

Zéró túllicenszelés

Ugye Ön sem szeret olyasmiért fizetni, amit nem is használ? Szolgáltatásunkkal búcsút mondhat a felesleges licencvásárlásoknak.

Adatbiztonság

Szolgáltatásunkkal felszínre kerülnek az esetleges adat– és szoftverbiztonsági lyukak is, melyeket segítünk befoltozni.

Jogi megfelelőség

Nem csupán a szabálytalan IT eszköz amortizációs folyamatokat kerülheti el a könyvelésben, hanem az esetleg szoftverlicencelési szabálytalanságokat is.

Szabványosítás

A kialakítandó, vagy már meglévő ISO szabványokhoz (9001, 27001, 14000) előkészítheti az IT-t és az eszközgazdálkodáshoz kapcsolódó vállalati folyamatokat.

Támogatás

Javaslatot kap arra, hogy miként kell a vállalatnál működtetni a szoftvereszköz-gazdálkodást, hogyan kell kezelni a szoftvereket – a beszerzéstől egészen a selejtezésig.

Hozzáférés-kezelés

A munkavállalók jogosultság-kezelése kritikus feladat: pl. egy raktáros alkalmazottnak nem feltétlen kell hozzáférnie a cég pénzügyi adataihoz.

Felkeltettük az érdeklődését?

Kíváncsivá tettük?

Kapcsolódó informatikai fejlesztések

Szolgáltatások, melyek még érdekelhetik

NE MARADJon LE SEMMIRŐL SEM!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Várjon! NE MARADJON LE SEMMIRŐL SEM!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!